Kummitoiminta

Ilona kummipoikansa Juliaksen kanssa

Kummitoiminta

Kummit mahdollistavat lapselle turvallisen hoidon ja kaksi ravitsevaa ateriaa päivässä, sekä huoltajalle mahdollisuuden työssäkäyntiin. Kummi saa postia yhdistykseltä vähintään kerran vuodessa ja mahdollisuuksien mukaan myös henkilökohtaisia terveisiä kummilapselta. Päiväkodin tapahtumia voi seurata  parhaiten Facebookin kautta.

Kummimaksun minimisumma on 15€/kk ja voit halutessasi valita myös suuremman kuukausimaksun vaihoehdoista 20/25/30€/kk. Jotta lapset eivät joutuisi eriarvoiseen asemaan, kummimaksut ohjataan päiväkodin yleiseen ylläpitoon. Maksuilla katetaan ateriat, työntekijöiden palkat, tilojen vuokra ja muut ylläpitokustannukset. Halutessasi voit myös ryhtyä yhteisökummiksi, jolloin sinulle ei erikseen osoiteta kummilasta, mutta tuet päiväkodin toimintaa samoin kuin päiväkotilasten kumminakin. 

Lapset tulevat päiväkotiin 2-3 vuoden iässä. 5-6-vuotiaana lapsi siirtyy kouluun. Koska peruskoulutus on Tansaniassa nykyään ilmaista, kummius päättyy kolme kuukautta koulun alkamisen jälkeen. Kolmen kuukauden kummimaksuilla katetaan koulupukujen sekä koulutarvikkeiden hankinta. 

Jos kiinnostut toimimaan kummina tai sinulla on jotain kysyttävää, otathan meihin yhteyttä sähköpostilla, tai Sama Aurinko Ry:n Facebook-sivujen kautta!

info@samaaurinko.fi

 

Päivitetty 29.01.2018